Árverés

Árverés

Az árverések menete | Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) | Adatkezelési Tájékoztató

Az árverések menete

Annak érdekében, hogy a felhasználó a szolgáltató egy adott árverésén licitálhasson, szükséges egy kétlépcsős rendszerben történő regisztráció végrehajtása. Ennek menete a következő:

 • Minden felhasználó a kért adatok (kapcsolattartó neve, bejelentkezési (login) név, e-mail cím, számlázási adatok, telefonszám, számlaszám (IBAN formátumban)) megadásával és az általános szerződési feltételek (ÁSZF), valamint az Adatkezelési Tájékoztató elfogadásával tud az árverési oldalon regisztrálni.
 • Regisztrálás után a kétlépcsős aktiválás első lépéseként a rendszer automatikus e-mail-t küld a felhasználó e-mail címére, amiben egy link található. A felhasználó ezzel a linkkel aktiválhatja a fiókját. Aktiválás után még nem tud licitálni.
 • Az aktiválás második lépcsőjeként a felhasználónak utalnia kell a regisztrációja során megadott bankszámlájáról 100,- Ft-ot a szolgáltató részére az aktiváló levélben megadott bankszámlaszámra. A megjegyzés rovatban kérjük a login nevet feltüntetni.
 • Az összeg megérkezése után a felhasználó fiókja teljes értékűvé válik. Ezt követően be tud lépni és licitálhat.

A felhasználó ettől kezdve már nem csak az alapadatokat (árverés kezdete, vége, kikiáltási ár, licitlépcső, aktuális ár) láthatja egy adott ló árverési oldalán, hanem a "licitáló rész"-t is, ahol megteheti saját ajánlatát.

A felhasználónak lehetősége van egy általa elgondolt maximális ár megadására. Az aktuális eladási ár minden esetben a legutolsó ár (vagy a kikiáltási ár) licitlépcsővel növelt értéke lesz.
Viszont ha valaki más is ajánlatot tesz, a gép az adott felhasználó ajánlatát folyamatosan emeli, amíg el nem éri a maximumként megadott ajánlatot.

Egy példával élve ez a következő módon néz ki:

 1. Almavirág kikiáltási ára 1500 EUR, a licitlépcső 100 EUR.
 2. Felhasználó1 beállít maximum árnak 2000 EUR-t. Almavirág eladási ára 1500 EUR lesz, a maximum 2000 EUR ajánlat titkos, ezt csak Felhasználó1 látja.
 3. Ha nem érkezik az árverés lezárásig több ajánlat, Almavirág 1500 EUR-ért elkel Felhasználó1-nek.
 4. Ha viszont még időben érkezik egy újabb ajánlat Felhasználó2-től: 1600 EUR.
 5. Mivel Felhasználó1 maximum ajánlata ennél magasabb, ezért a gép automatikusan licitál helyette, és továbbra is övé marad a nyerő licit, de immár 1700 EUR érékben.
 6. Felhasználó2 ekkor 2500 EUR ajánlatot tesz. Ez túllépi Felhasználó1 maximum ajánlatát, ezért az eladási ár 2100 EUR-ra változik, Felhasználó2 javára.
 7. Ha nem érkezik az árverés lezárásig több ajánlat, Almavirág 2100 EUR-ért elkel Felhasználó2-nek.